: singgah dan comment :

yesterday - history
tomorrow - mystery
today - gift

:: sabut? ::

My photo
EA & MH . kajang . instagram - edayuanuar . ~ singgah dan komen dan share :)

:: melalak jum ::

::kelapa kelapa::

seribu bintang

. rindu punye cerita .

Ingin kupergi jauh darimu
Agar kukenal erti rindu ini
Ingin aku menyelami jiwamu
Agar kukenal dirimu kasih

1
Ingin aku membenci dirimu
Tapi kebencian tiada padaku
Walau apa yang kau sangkakan
Aku tetap cinta padamu

Telah lama kuhidup melara
Telah kugagal dalam bercinta
Kini kau datang dengan seribu bintang
Bintang yang dulu sembunyi
Bintang yang tiada bererti

Kalau kau sudi menyentuhi hatiku
Aku kan selalu dekat padaku
Tapi jangan kau hanya cuba
Untuk mempermainkan cintaku

( ulang 1 )

Jangan permainkan cintaku


7 bulan dan seterusnya * insyaAllah

oh dear DORY

. taik pelupa punye cerita .


okai
aku lupe name kau.
serius aku ingat name last kau 'JABBAR'
kesian dekat aku.
dekat kau lagi kesian sampai aku tak ingat langsung.
minuman yang aku minum selame nie ade kandungan semut ke ?
tak mungkin mate aku masih ' bersih ' walaupun bermate warne.
mungkin terlalu lame aku simpan memori nie.
lepas tu bertindan dengan ' file ' baru.
jadi ' file ' lame jadi corrupted.
sesiapa yang ade clue cube bagi tau.
spoil mud betul la.

sorry to say
sincerely
EDAYU ANUAR

baru nak stalker orang.
ai se men !!!

heaven or hell

. basket punya cerita .


' umi , fatin tak dapat balik untuk cuti nie '

   ' kenapa ? latihan ke ? '

' ye....MABA buat klinik untuk pemain basketball '

   ' takpe la nak buat macam mane dah itu haluan kamu pilih '

berkacalah mata si ibu dan si anak.
yang saling rindu merindui.

itulah die pegorbanan.
untuk mengejar sesuatu keinginan terpakse melepaskan suatu yang berharge.
balik rumah dikirakan ' kos lepas ' bagi aku.
sedih tak terhingga tapi apekan daya suatu pergorbanan itu perlu bagi meguatkan hati kita.
tiada siapa yang faham.
anggap kite tiada masalah.
ye hati aku bekecai seribu.
bayangkan sudah sekian lama tidak bertemu.
sudah membeli tiket untuk pulang.
halangan tiba dengan sekelip mata tanpa diduga.
ye aku nampak biase.

aku rindu hero aku.
aku rindu miss diva aku.
aku rindu fugi aku.
aku rindu mr. golf aku.
aku rindu mrs. cook aku.

tapi...
aku pergi kerane untuk menjadi lebih baik.
membaiki kesilapan kekurangan aku.

adakah keinginan ini dikatakan ' hell ' atau ' heaven '

ia mendatang keburukan atau kebaikan ?

tapi....
aku juga rindu akan orang tersayang.
cuti aku habis kerana keinginan.
tidak seperti orang lain bergembira dengan keluarga.

saya rindu juga apek saya.

Serius Kelaka

. ciplak punya cerita .


sekian lama baru nak update..
sori guys..
hari nie aku nak macam BLoG SERiUS sikit...

nak tahu kenapa..
tengok tajuk dan tengok lah gambar ~~~~





OMD !!
oh mak datuk .

sampai macam nie jadinye.

lokap lokap

. motor punye cerita .


kak ayu - nouvo s merah
aku - ex5

8.30 a.m. 
test pukul 9.00 a.m.

aku turun seperti biase mahu membuka kunci motor untuk hadir ke peperiksaan AIS 200. cuba punye cuba tak boleh buka pulak. tengok jam 9.00 a.m. sudaa. aku terus pecut masuk bilik kak ayu terus tukar kunci aku dengan kunci kak ayu. tak sempat beri tahu tentang kehadiran aku dalam bilik itu. 

lepas habis test aku buka telefon bimbit aku yang telah tutup. ade miscall dari kak teh. aku ingat die mahu pinjam motor kerana kebiasaan nye die akan pinjam untuk pergi membeli makanan. sesudah sampai di rumah sewa aku kena tahan dengan orang-orang di situ. rupa-rupanya mereka syak ade kecurian motor.

siapa pencurinya ??

aku lah !!!!

tahahahahahahahhaa.....

tak ke giler kerjanya. semuanya salah faham. gara-gara aku tak bagi tahu yang aku pinjam motor kak ayu. dengan aku tak kunci handle motor waktu aku cube buka solex motor aku. mereka membuat andaian bahawa ade kecurian motor. 

abg hapis (pakwe kak ayu) - bakpe mu gnie ten. selok ayu mu dengor motor hilang.
kak ayu - aten aten nasib mu balik cepat kalo dok masuk lokap makan free la.
orang uma - kalo mu lambat tadi kena te doh mu balik lebang bijik mate.
jiran - tadi ade nampok ppuan bawak motor merah tapi nouvo Lc bukan nouvo s.

tahahahahaha....*sebenarnye aku. die tak nampak. rabun agaknye.

terima kasih kepada kak ema yang perasan kunci yang aku tinggal pagi tadi :)
dari situ deme tahu aku yang pinjam motor kak ayu.

bayangkan aku masuk lokap ...........



tokse !!

bujang #2

. maggi goreng punye cerita .



1. maggi segera (rebus tnpe perencah)
2. letak bawang kisar dalam kuali panas
3. letak perencah tadi
4. letak garam dan gula secukup rase
5. naik bau letak air sikit kemudian letak telur
6. masukkan maggi yang direbus tadi.

siap sudaaaa :)


makanan waktu kering bro :p



ho ho ho

. kelas terakhir punye cerita .


kuliah terakhir patutnye habis hari selase bersamaan 13.11.2011
tapi kami tibe-tibe ade kelas hari khamis.
nak kate kelas ganti tak.

cerita pasal hari selase memang kelam kabut.
AIS200 dan BEL311

AIS200
tempoh terakir hantar group project. 
siapa tak hantar lagi tu memang kelam kabut la mase tu.
yang seronoknye pensyarah kiteorang nie ade suruh buat surat.
kritikan tentang subjek, pensyarah dan group project.
pensyarah berkata :
'nanti saya akan baca surat tu sambil tanda paper awak'
seram nie !
ape lagi kami mula menyusun ayat sastera masing-masing.
ayat semua baik punye :)


nie contoh pelajar sedang khusyuk menyusun ayat :p
maaf pok jak 

BEL311
kemain semangat kami nak hantar term paper.
siap pergi binding lagi.* padahal turun nak beli makanan je :p
tak lame dalam kelas bel tu pensyarah suruh buka balik binding (spoil 1)
lepas tu suruh buat karangan  (spoil 2) - otak dah kat rumah
lepas tu die suruh gabungkan balik kerja tadi (spoil 3)
hasil ?


ehem-ehem sila tutup name :p

aik salah name pensyarah pulak dasss..tahahaha..


jadi tak aku touch-up 

bila selesai semua balik rumah 


.........................................
what ?
mane kunci mane kunci  T____T

nasib ade orang bagi kunci spare :(
cuai rupanya sharifah fatin idayu nie !!

cat cat

. kucing punya cerita .

perhatikan betul-betul


senang-senang kau nak gigit aku ye


amacam same tak ?
kan dah suruh perhati tadi
ini hitam Serdang mali
itu hitam Dungun mali maaa

saya suka bermain dengan kucing.  
siapa yang rajin lepak dengan aku tau la :)


terkenang mase saya dan awak kali pertama bertemu <3

aduhai sakit

. paru-paru berair punya cerita .


aku dapat dari satu sumber mengatakan.
ubat paru-paru berair adalah :
telur puyuh dan madu lebah (1-2 camca)
betul ke ?

mengikut sains harus dirawat dengan antibiotik.
kalau ikut tradisional kau baca mas cotek.

punca ??

berpunca dari pelbagai punca jangkitan :
1- bakteria
2- fungi
3- virus 
4- parasit
5- kimia / kecederaan fizikal kepada paru-paru

kadang kala punca ini boleh dianggap tidak diketahui. 

tanda-tanda ??

1- batuk
2- sakit dada
3- demam
4- sesak nafas


kesan ??


umumnya bila orang bercakap tentang paru-paru berair orang akan berkata mesti kerap mandi malam serta minum ais batu..betul kah ??


entah la..aku bukan pakar kedoktoran..
bagi aku lebih baik ikut dari tidak buat apa-apa bukan ??


kerana dari satu sumber aku terjumpa.
ia boleh membawa kepada kematian :(


terima kasih yakin  akan saya :)







lapuk

. habuk punya cerita .


bekurun tak update blog. maaf kesulitan melanda apabila BB telah dipinjam oleh abg saya. 

alhamdulillah 
sekarang aku sudah senang bergerak.
sekarang saya ramai kawan.
slip exam aku sudah print. terima kasih Yunita Awang.
hidup aku tak sesunyi dulu.
diterima bersukan di Johor.
terima kasih masukkan name aku dulu :)
lerainye segenggam rindu.

akan dilanjutkan lagi ceritanya kemudian hari.

awak dah cukup kenal saya ke ?
S - jasa mu dikenang moga bahagia dunia akhirat.
doa dari seorang yang hanye sehelai di rambut :D



saya sangat busuk hati :)


. manusia punya cerita .

aku jahat

baguskan kata-kata nie.
aku ikut je :D


pernah ke aku cakap aku baik ?
aku dah cakap jangan cabar aku.
berkali-kali kau buat taik. sekali je aku balas.

bagi pengetahuan kau la kan bukan aku yang cerita.
sejahat aku, aku tak cerita dekat jejaka hensem kau.
aku cerita dekat bf aku je. ada faham aci ?
itu kerja orang lain.
sebab orang tu tak tahan dengan kau sendiri.
kau tanye la jejaka hensem kau tu aku cakap pasal kau keluar dengan kawan kau dan jarang dengan aku. tamat

orang macam kau nie cepat sangat membuat kesimpulan.
kesalahan aku kau nampak jelas tanpa berkaca mata.
kesalahan kau ? lupa pulak kau baikkan ? malaikat ?

aku tak sedar di untung atau kau ?
memang aku bayar pemandu kau pun. hari hari aku isi minyak.
cakap bahagi dua. ape cita ?

ape ? aku jaga tepi kain kau ?
kalau ape yang kau buat tak mengaitkan orang takpe. nie ?
ingat la sayang sem 1 kau mara aku bagi no fon kat bf aku skang ape cita?


aku setakat sehelai di kepala jadi kenapa dengan kau ?
tak senang duduk ?
aku berdosa atau kau berdosa ?

gembira ? aku patut tanye kau ? puas ?
kau yang lari. aku jugak yang kena.
aku cerita dekat orang pasal kau ?
dah die bf aku, aku cerita la semua.buat ape aku nak simpan ?

kau pengesat kaki aku ? ke aku ?
sedar la diri sape jadi kuli batak kau basuh baju.
sape bawak moto kulu kilir amek kau ?
hanye sebab motor tu kau punya nak tibai aku la ?

ade makcik rumah sebelah tu tanye pasal kau.
aku yang kena tegur bukan kau. sape dapat malu.
aku cikit tak cite kat kau sebab aku tahu nanti ade yang marah.
lagi pun sape yang tarik muka :)

kau pun dua kali lima la.
kau pun cerita pasal aku dekat kawan baru kau tu.
kawan yang kau kutuk tu ?
pergi la berkawan dengan orang yang kutuk kau hari-hari tu :)
aku suke sangat.

bukan main bangga kau cerita dekat si doremi ye.
bila kau mengata suke.
dah kena atas kepale kau sendiri. camne ? best ?
aku dah kena bale sebab aku buat kau :)
kau bile lagi ? lupa orang baik macam kau nie takkan kena bale.

nie la nasihat aku.
walaupun aku nie setan bertopengkan tudung kan ?
kau yang buat aku jadi busuk hati.
jaga cikit ape yang kau cakap. ape yang kau buat.
aku tak cakap aku sempurna. aku setan kot :)

aku tau aku ade buat kesalahan kat kau.
mintak maaf tu jela aku dapat buat.

sekarang kau yang tendang aku keluar
atau
kau sendiri yang tendang diri kau keluar ?


aku jenis pendiam
berkali kali aku kena aku diam
tak bagitau dekat sape-sape
kecuali bf aku.
salah ke ?

p/s banyak bale aku dapat. kau yang doakan ye :)
amin.

dugaan

. hari kecewa sedunia .


21/08/11

tak tahu kenapa hari ini macam serabut sangat.
kerana penat semalam aku demam hari nie. yana pula gastrik.
tak pernah dalam hidup aku tidur selama itu.
habis la puasa aku.
nasib baik tadi petang kelas batal.
tapi tak tahu pula group aku speaking.
tiba-tiba dengar sorang dah buat. hm.........

saye kenal awak.
tapi kalau dah mesej macam tu siape tak marah.
mari sini kawan awak tu biar saye yang luku-luku die.
saye tuduh awak mintak maaf ye.

satu lagi aku buka FB kawan aku post wall banyak sangat.
kalau nak kata kan satu screen laptop aku penuh dengannya.
nak tahu apa die tulis......



dia nie kire kawan aku mase sekolah menengah la dekat BBB.
tak tahu ape yang jadi dengan die nie.
bila aku dengan kawan-kawan bertanye tak berjawab pula.

weng relax la bro.
kiteorang kawan-kawan ko ade kat sini.
sayang kau sokong kau.
anggap itu dugaan bulan-bulan puase nie.

p/s - aku mintak maaf kepada yana sebab
marah kau tibe-tibe :D
maaf zahir dan batin.

tidak lena.

. basketball punya cerita .



tarikh - 18/08/11

perlawanan bola keranjang antara kampus

chendering

dengan

dungun.


tapi kami kalah dengan chendering.

18 - 12

bagi aku tak puas hati sebab hanya PG yang score.
so sel-ikan.
aku tak dapat score pulak. marah betoi !
aku harap dapat la karisma tu.
tak payah aku duduk luar lagi.
akibat die kaki aku mengalami pendarahan dalaman.
dalam pasukan aku ada seorang lagi macam nie.
die punya ibu jari kaki biru.
bawah kuku tu darah beku.

coach kate jatuh saham betul ke APEK ?

balik sahaja ke rumah sewa aku tak dapat tidur.
tidak tahu lah kenapa dah la pagi tadi teriok habis.
jadi kembar Apek sudaa....
penat mata pedih tapi tidak dapat lena.
sungguh seksa. aku sahur, basuh baju, gosok baju.....
sambil tu terdengar lagu nie. macam betul je ?


lirik nie tak sempurna lah !

ingin aku berpesan
kepadamu kekasih
kiranya engkau resah dan tak lena
itulah hembusan rinduku

p/s
PG - pointguard.
video tarak BB saya sangat lembab org pape la katekn.
tahahaha.

bagai bagai

. sesuatu yang berbeza .


banyak masalah yang jadi lately.
bagi aku normal sebagai seorang pelajar menghadapi masalah macam nie. duit, kawan, keluarga, pelajaran, gangguan, hubungan, kesihatan, sukan. bila semua bercampur aduk semua jadi serba tak kena. tapi mampu ke seorang gadis menghadapi masalah nie sendiri. ini lah masa aku tarik muka.

duit.
tak cukup ? entah la.........
makan. minum. minyak 3 hari RM5. sewa RM130 sebulan.
tak mahu mintak umi dengan abah. maaf susahkan umi abah.
aku tak suka berkira. kau matang la.
takkan hal macam nie aku nak bagi tahu juga.
camon la ! you said divide equally.
now ! what going on beb ?

kawan.
terima kasih bungkusan hitam :)
bila ramai kawan kena jaga hati satu per satu?impossible!
saling memahami itu yang terbaik.
berusaha yang sebaik mungkin.
masalah yang timbul tak semestinye punca dari anda.
nak bocor fikir kawan. tapi kau tak kesian ke ?
tapi bila kita diketepikan sedangkan kita yang berusaha. siapa nak tanggung ? tell me ?

keluarga.
abang ku sayang.
tolong la suruh yang berkenaan tu berubah.
fatin tak kacau die pun.
kenapa die nak halang pertemuan kamu dengan fatin ?
jealous ?
fatin memang rapat macam kekasih tetapi fatin hanya kasih.
kami kongsi kegemaran yang sama. itu sahaja.
sekarang tidak rapat lagi kerana orang itu.

pelajaran.
untung la orang pandai.
jangan cakap macam tu dekat aku.
semua orang ade kemampuan tersendiri.
kalau aku pandai dah lama aku kerja di syarikat Edayu and Co.
tak belajar.......
kau ade kelebihan kau. aku ade kelebihan aku.
im still learning.
cuma usaha yang membezakan kau dan aku.
aku ? pemalas....

gangguan.
banyak jenis. gangguan FB, BLOG, ORANG.
fb? gangguan laman sosial. tercantas mood.
orang salah guna. bila orang tegur balas la kan.
nanti katanya sombong.
tibe-tibe i love you ? i what you? wtf man.
melayu tu.behave la ! mane kemelayuan kau ?
free ceramah bersama ustazah Edayu *bukan ustazah
orang? bajang yang selalu ganggu aku.
kalau tak aku, ganggu kawan aku.
what the point? im not going back with you la bro.
pergi la kahwin kau tu !

hubungan.
apek - amoi.
saya tau awak nak pindah. sebab tu banyak keluar.
saya tahu banyak lagi bende penting dari saya.
saya cuba faham. kadang-kadang tak bagi tau.
saya tahu saya pernah buat hal.
dunia ini karma. yes ! saya takut awak buat saya pula.
saya sedar sumber perkenalan kita. saya sedar diri saya.
banyak perempuan sekarang :) . dah lain.
kalau saya tak faham maafkan saya.
ini kerana dorang dapat jumpa awak dan saya tak.
you the only one i want ...

kesihatan.
kambing dan ikan masin. kenapa saya tak boleh makan awak.
darah tinggi. tu la penyakit aku. kata doc keturunan.
tolong la vanish aku nak makan lamb pie !
ulu hati. sakit teramat. selalu bersama ubat.
kadang-kadang lupa bawa.
ini menjadi sebab aku dimarahi oleh apek.
bak kata apek takde penyakit cari penyakit. :p

sukan.
along ? nama baru.
aku bukan taknak main. tapi semua kacau bilau.
coach suruh macam nie team suruh macam tu. which one ?
bila pihak lawan dapat mata blame me !
matang la semua takkan sempurna. takkan jadi seperti dirancang.
baru lawan sesama team belum lawan sebenar. relax la beb.
aku dah la lampi. kalau korang nak tahu.

tambahan aku nie pekak.
jangan suruh aku korek telinga. dah banyak kali buat.
cuma mase kecil ade kisah die. nanti cerita ye :)


maaf terkasar bahasa.
ini hanya berkenaan yang hidup bukan yang mati. :p

m a s a i ++

. berjalan punya cerita .


hari sabtu. 13 Ogos 2011.
berjalan bersama kawan aku.
sume naik giler bila tunggu waktu berbuka puasa.
sedangkan ade orang tu tak boleh puase.
siap makan kurma dan minum air laici lagi. tahaha.
gelak besar aku :D
ape aku beli.
banyak juga tapi takde la sampai beratuskan.
nie dia.


sama ada gula tarik atau kuih seman.
mane satu tak tau yang aku tau sedap.
tahaha...

nie aku beli untuk family aku.
deme suke sangat lagi-lagi akak aku.
aku pulak suke dodol sebelah tu.

losong.
aku beli 3 bungkus je.
tapi tak dapat bawak balik rumah maaf :(


siti noor liyana terima kasih bawak saya jalan-jalan.
rase nak tercabut tangan ye.
tu la berjalan lagi dengan orang tak reti bawak kereta.
love u . :) HIDUP NAVY !!! tahaha...


sakit-sakit pun beli belah.
untuk family bukan aku :D

maaf ye H buat awak risau.

bujang #1

. TEPUNG BUNGA .



kuih paling senang .
cuba la .

1. Tepung pulut .
(dicampur dengan air digenteng dan tekan sedikit di tengah)
2. Air secukupnya .
3. Telur .
(dipukul kemudian celup hasil tadi dalam telur dan goreng)
4. Gula .
(ditabur selepas goreng)
5. Minyak masak .
(untuk goreng - minyak biar panas)

resepi sebenar boleh tekan sini .
edayu punya nie bahan bujang je :p

HAVE FUN :)
SELAMAT BERBUKA PUASA

maaf

. buli punya cerita .


aku memang selalu kena buli. biar je orang nak buat apa. aku hanya dapat serap dan baiki. sebab tu aku akan marah kalau hanya perkara remeh terjadi. apabila terjadi sesuatu di luar jangkaan sesuatu yang amat besar yang sepatut nya aku marah aku lebihkan diam. jangan memerli orang nanti anda yang lebih. jangan bercakap besar. jangan mengatakan tak kan kepada sesuatu yang tidak elok nanti anda akan merasakan sendiri kesalahan yang anda buat kemudian hari. semua orang tidak sempurna. semua orang akan mencari keburukan orang lain. bak kata miss BEL aku mahupun mak mertua kita akan mencari kesalahan kita. lumrah. apa yang aku kena tu pengalaman. bila lagi kita nak kena. mungkin bala yang menimpa itu akan membuatkan kita ingat akan seseorang. tidak kira lah ingat secara buruk atau tidak. sebaiknya kita tak boleh bersangka buruk. mungkin ada benda disebalik kesalahan yang dia buat. aku lebih suka diam bila orang pentingkan diri. tak suka marah depan. sebab aku tahu aku bukan manusia sempurna kemudian hari atau hari akan datang aku akan buat benda yang sama. tanpa sedar dan jaga kesalahan tu datang sendiri. yang hanya mampu kita buat mintak maaf dan memaafkan. jangan pula ada yang terasa masa itu kerana itu semua balasan kepada apa yang kita buat apa yang orang buat. jangan sebab yang remeh semua tarik muka. dalam keluarga pun boleh bergaduh inikan sesama manusia yang tiada talian darah. biasalah hidup kita takkan sempurna ini semua dugaan serta ujian ALLAH. bersabarlah.

dunia ini KARMA !

p/s - saya jahat saya banyak salah mohon maaf.
sedar diri.
masalah pada bulan puasa itu ujian dari Yang Maha Esa.

skrin cetak

. print screen punya cerita .



terima kasih kerana menerima saya seadanya .
sedangkan apek tahu segalanya yang berlaku .
tersentuh sampai menangis oo..cengeng !
berkekalan hendaknya :)

nombor bertuah !!
pengikut yang ke seratus kiky :)
ribuan terima kasih kerana sudi pengikut saya .
juga ditujukan terima kasih kepada semua pengikut saya :D

resipi bubur asyura umi aku suruh salin malas buat je macam nie .
tapi die marah sebab resipi nya ada dalam laptop saya :p
saya berada di dungun dia di rumah. tahaha


p/s - aku baru belaja bende nie printscreen .
dulu aku tak urban macam sekarang :p
koleksi setakat nie dengan kaedah skrin cetak .
saya memang kuno !!

yum yum :D

. makan punya cerita .


cheese burger !
asal banyak sangat ? ini disebabkan ada nya hari percuma cheese burger di mcD .
banyak kiteorang beli. beli 1 percuma 1 = 10 ketul

lauk hari pertama saya jejak kaki ke ruamh setelah sekian lama .
lala pedas - tempoyak ikan patin - gulai lemak ikan masin - paprik

maggi goreng ruski .
kebuluran waktu malam saya masak maggi goreng beperencahkan RUSKI KAW .
lebihan perencah tak digunakan .
jangan membazir amalan syaiton .

bubur .
ini pun makanan kegemaran saya .
belauk kan paprik dan ikan bilis kicap .



p/s - apa pun UMI SAYA MASAK JUGA SEDAP !!!
takmo lain :P

wordless wednesday #1

.sengal punya cerita.


MM

sekolah rendah :|

.FAR punya cerita.



berlaku ketika aku dan putri habis menjawab peperiksaan FAR. soalan nya susah tapi menjawab seperti menghafal jawapan*faham-faham lah :P tapi kami tak lah "sepandai" awak menghantar jawapan tidak sampai 30 minit. pensyarah amat bemurah hati kerana memberi pelajarnya menjawab hingga ke saat akhir dan kami mula leka. selepas sahaja menghantar kertas jawapan aku dan putri mula bermain pemadam. teringat ketika sekolah rendah dulu selalu bermain seperti ini. jangan kata anda tidak pernah buat demikian kerana bermain pemadam ini dikira urban pada zaman kanak-kanak dulu. ada juga menjadikan pemadam sebagai gasing. sangat lucu. merindui zaman sekolah rendah di mana zaman tiada yang fofular and unfofular. tahahaha

kalah 10 - 4
outside 3 kali

ENJOY
sekali sekala tak salah :)

satu sabtu-Day #2

.SABTU punya cerita.


G A M B A N G

belum terlambat untuk join segmen aziluz sekarang pukul 9.24 PM . tehehe..

amatur

. putrajaya punya cerita .


umi*awek cun dan aboh*abg ensem

dalam sejam juga ia meletup tapi tak sehebat kastam dulu
* video mahu upload tapi bb lembab !

GENG 1 * kedua , sulung , ketiga

GENG 2 * kelima , bongsu , keempat

berdua - dua an

golongan senior yang turut serta :p

permandangan
* kapal biru wakil PERAK lagu tema ( musim dorian )

selepas ~~~ sebelum itu

orkid * sebelah itu tak tahu pula :p

melepak bersama biker-biker

THE END ~~~ bye

p/s - menghadiri pameran bunga di Putrajaya :D
menaiki cruise hebat sebab tiket percuma :)

[segmen] satu sabtu-Day #1

. SABTU punya cerita .


C E N D O L



segmen ini baru di kenalkan bermula pagi 12.00 am ini bertarikh 16 JULY 2011.
semangat gitu untuk mulakan segmen ini :)


maklumat lanjut tekan di sini :: hampas :D

paras meningkat


. blogger punya cerita .


nak cerita pasal apa?
ha..cerita pasal nie ~~~



gambar ini menjadi bukti betapa gembira nya aku dengan paras peningkatan yang berlaku.

DULU
- shoutbox itu tak laku dek orang. langsung tak begerak .
-hit counter 1000 lebih
- kaki skodeng hanya aku seorang :(
- bilangan comment dalam satu entry pun takde .

SEKARANG
- shoutbox sudah banyak pengunjung . TQ kepada yang singgah .
- hit counter sudah 2000 lebih
- kaki sekodeng dari 1 orang jadi 7 orang * terkejut beruk
- bilangan comment makin membuak-buak :)

bilangan pengikut makin meningkat dari 20 - 30 * syukran
banyak kan lagi :D

terima kasih kepada yang melawati blog saya
singgah lah nanti saya akan follow anda

o_O

aku join segmen berhantu !




. seram punya cerita .


kalau nak cerita pasal hantu-hantu nie aku tak berapa pandai sangat. tapi ada la satu dua pengalaman. seram ke ? entah ..

cerita 1 - hari pertama pindah kerumah baru. dulu nya rumah itu rumah tetamu jadi tak selalu berpenghuni di dalam ini. masing-masing memilih bilik ideal masing-masing ade yang pilih menghadap padang ade yang pilih bahagian belakang ade juga yang pilih kerana tandas berjamban duduk. tahaha.. aku pula memilih bilik yang di tengah-tengah. pada mula nya abah aku tak bagi aku menginap di bilik itu. ' bilik tu keras la dik ' . tapi aku bekeras mahu tidur di bilik itu kerana hanya bilik ini ada beranda di tepi bilik. pintu aku selalu berkunci setiap kali aku mahu lelapkan mata. pada satu malam itu sedang aku enak tidur aku rasa ada orang kejutkan aku. terasa badan aku ini di gerak-gerakkan oleh seseorang seperti seorang ibu mahu kejutkan anak nya bangun tidur. aku pula tidak sedar masa itu lalu ' nanti adik bangun la umi ' ......
tidak lama selepas itu umi aku ketuk pintu suruh bangun. lama juga aku mengambil masa untuk sedar bahawa siapa yang kacau aku tadi ???? ..... 5 minit .... aku terus beredar dari bilik itu dengan segera. sampai sekarang aku masih menginap di bilik ini name nya bilik mawar. nasihat ~ selagi kita tak kacau selagi itu dia tak kacau kita ~

cerita 2 - semasa aku di PLKN aku pernah tidur sekali bercantum katil dengan seorang kawan aku yang keesokan nya dirasuk. bella itu panggilan kawan aku ini. baik orang nya. aku mula rapat dengan nya kerana satu minat yang sama. orang kata aku kembar nye walaupun wajah tidak serupa. tapi kemana sahaja dia pergi aku akan ikut. ada cerita di sebalik nya. pada mula nya aku dilantik menjadi ketua dom (BP7) . kerana kata mereka aku sangat berani hanya kerana aku ketandas pada pukul 3 seorang diri. malam itu terjadi sesuatu kami berempat pergi ke kawasan larangan padang kawad. aku hanya pergi sekerat jalan lalu beredar kerana tidak sedap hati. sementara peninggalan aku itu rupa-rupa nya bella di rasuk. aku tidak tahu pada mula nya aku dapat tahu apabila bella balik ke dom dalam keadaan pucat dan tidak bermaya. aku pula ditugaskan menjaga nya. lalu katik bella yang dahulu nya di belakang sudah berpindah tempat tidur di hadapan bersebelahan katil aku. mula dari hari itu aku menjadi pengikut nya. apabila bella bercerita hal sebenar baru aku tahu. kata bella salah seorang kawan aku itu mulut nya celupar semasa aku sudah beredar pada malam itu. ' entah-entah antara kita ada orang keempat '. tidak lama pada itu bella melihat seorang atuk tua lalu dia tidak sedarkan diri. keesokan malam nya bella dirasuk lagi. kata nya dia melihat ada seekor harimau putih mengelilingi katil aku *resam ... nasihat ~ jangan mulut celupar nanti orang lain yang kena .

14 hari bulan :(

. berjalan-jalan punya cerita .


cerita masa aku balik rumah. saya dan awak pergi berjalan-jalan. kawan awak pula mengajak keluar pergi mandi di bukit belacan. kalau nak katakan banyak kali dah kami berkunjung di sini bermandi manda. kali ini berlainan cikit kawan awak Akbar bawa kekasih hati nya Yani. secocok seronok aku melihat mereka. yelah orang kate same keturunan. Akbar nie boleh dikatakan berketurunan pakistan yang Yani nie pula ade iras-iras arab sikit. bak kata awak secocok hidung bertemu hidung.*kemain awak kalau bab perli orang ~ kenapa lah korang bergaduh. berbaik lah. jangan sia siakan hubungan korang hanya kerana Bandar Tasik Selatan. aku yang cuba basuh pun kena. maleh la lepas tu

kali ini kami pergi di situ di ganggu oleh kawan awak. suke benar bila ia dapat kacang cap jari yang Akbar belikan. kacang tu pula sepatut nya jadi umpan ikan-ikan kecil yang awak mahu tangkap. banyak juga ikan-ikan kecil ni. tapi aku tak pula tahu ape ke jenis ikan-ikan ni. hanya si dia sahaja yang tahu. aku pula jadi teruja menghancurkan kacang dan beri ikan-ikan ni makan. awak pula terlalu asyik dengan ikan-ikan ni sampai saya pun awak tak peduli. kalau tidak tak kan awak sanggup pergi buat kali kedua esok hari nya kerana ikan-ikan ni. sayang sangat kepada ikan tidak boleh berenggang agak nya. tahaha... tapi si dia suka kan binatang juga. dia membela arnab. aku dulu mahu juga membela arnab tapi kata umi ku arnab ni hancing sikit bau nya. jadi aku hanya membela ikan laga yang tidak kencing-kencing. tahaha.. baru-baru ni arnab dia beranak 5 ekor agak nya tapi tak kekal lama. aku baru ingat nak ambil satu. hm..

lepas je kami pergi bermandi manda singgah di kedai mamak mengisi perut sementara menunggu perancangan seterus nya. keputusan nya Akbar mahu balik dengan kekasih nya. saya dan awak pula cadang untuk bersiar-siar lagi. jadi kami pergi bermain bowling.

sebelum ni aku ada juga ajak bermain bowling tapi katanya tak gempak la lawan dah tahu siapa akan menang. tapi kali ni die pula ajak. aku terima sahaja sebab sudah lama tinggal permainan ni. tidak seperti si dia selalu juga dia ikut umi nya pergi bermain bowling. kami main 2 game. aku pakai bola no.10 bertanya pula si dia yelah berat katanya bagi seorang perempuan. tapi bola sepatutnya ikut berat badan kena stabil jadi aku nie tak nak besar pula awak tu lain berbeza la jadi nya. pada permulaan nya memang macam haram. tapi apabila sudah biasa dengan suasana di situ aku dapat strike 2 kali berturut. yeah ! si dia sangat marah. alasan bertuah je tu. dua2 game aku menang. pada masa tu aku sudah merasakan badan nya panas tapi katanya tiada apa-apa.




lepas bermain bowling kami pergi berkaroke. ni dah menjadi rutin si dia suka sangat bernyanyi mungkin mahu menunjukkan suara jantan nya. banyak juga lagu baru saya tahu melalui nya. tapi hari itu belalu dengan pantas tak sempat dan tak puas melihat muka awak. saya dan awak kini menunggu saat 14 hari bulan. lama tu katanya setiap hari. sabor jela. tersangat rindu akan masa itu. maafkan saya atas kesalahan saya. saya tak buat lagi . tersangat-sangat rindu kan awak cintakan awak :)


tolong la faham :(
tersangat la rindu

14 JULY 2011 :D

this week story

. serabut punya cerita .


G E D I K .
memang best bila kita dapat title nie. bukan ? TAK ! sakit hati nie bile cakap macam tu ? aku nie ape ? ya.. aku gedik,nenek,makcik,lembik,jahat,setan,penipu,rempit,tak sabar,suke mara orang ape lagi ? korang tambah la sendiri ye :)

ya aku nenek makcik ? aku suke membebel. tanya abang aku. tanya kakak aku. memang itu sifat aku. aku bebel bukan bende sia-sia. dari aku mengumpat dari aku mengutuk korang mane korang lagi suke? pilih la. aku boleh jadi mane-mane aku nak kalau hati aku nie busuk macam bangkai ! kau tak tahu ke aku penat. rugby,tak sihat,futsal ikut hati nak mati semua orang happy bukan ? ya...

ya saya gedik ? ade sebab. sebab ade orang suke die saya hanya tolong. buat baik. tapi die tahu status saya. saya dah terangkan dari awal lagi. hati saya tetap. walau ramai mane saya kenal. orang tegur awak kemain budak tu tanye nape sedih banyak-banyak kali. ya saya tahu budak tu take care awak. tak macam saya. awak begurau dengan die. saya tengok post fb awak dulu ya saya jumpe sesuatu "nie bini aku bal** hu**y" ? terasa walaupun tu post lame awak. dekat ppuan tu pun saya tengok gambar awak die tak delete. die masih sayangkan awak ? mungkin. dan mungkin jugak die tak sakitkan hati awak macam saya buat awak bukan ? awak cakap mase tu mcam betul sure ? maaf

ya muka saya ganas ? tak macam wanita lain korang kenal. sebab tu orang cakap saya minah rempit ? kalau ye pun kau tak ganggu bukan ? nie la muke anugerah tuhan bagi. saya hanya terima seadanya bersyukur. terima tomahan korang. ya korang tahu ape ? korang pernah kena kutuk depan mata orang tu berkata "kau nie buruk la" ? pernah ? kalau pernah korang takkan kutuk orang lain depan mata korang sendiri.

ya aku kurang sabar ? orang yang tak kenal aku je berkata begitu. konon nya aku nie suka marah orang. ade sebab. kalau korang bawak moto ade orang nak langgar korang diam ke ? orang bute tuli je tak buat ape. but ade orang kata bende nie salah. sebenarnye korang salah faham. aku tak suke marah orang aku ade darah tinggi. kalau aku marah hanya seketika. selepas tu aku malas nak layan perasaan aku. kesian bukan korang boleh fikir akan masalah korang aku tidak. aku tidak boleh melayan sangat hati aku nanti lain pula jadi.

kalau yang pernah kena marah tu. aku mintak maaf. sebenarnye aku tak marah hanya kata-kata. kalau aku marah betul aku akan ckp dengan tenang. kalu aku mengeluarkan kata-kata tak elok aku hanya saje-saje. tapi tapis la ape yang korang nak cakap tu. kepada semua orang. kalau kau cakap orang kau tak sedar. bile orang lain kutuk kau kau marah ? korang tak fikir ape korang buat tu kire balasan. jadi jangan la merungut mase tu OK :D



ya saya tak sempurna
saya banyak buat salah
tapi kebiasaan manusia melakukan kesilapan
aku mengharapkan korang tegur bila aku salah
dan aku akan terima dengan elok
jangan kutuk

bila bosan dengan fb

. bosan punya cerita .

versi bergambar

bila dah bosan ape-ape boleh jadi. nie bila dah bosan dengan fb aku buka myspace. serius lol banyak pulak gambar zaman tok naduk aku dalam tu. ape lagi DELETE ! . nie die collection nya~


gambar 1 - nie mase aku masih kecil * muke takde dosa lg
sekarang faham-faham jela sendiri

gambar 2 - umi dan abah(syed anuar) *spec kesayangan nya itu sudah pecah
sayang sebab spec zaman mengayat umi aku dulu

gambar 3 - ma dan saya * percaya lah tu saya :p
ade juga gambar dengan arwah nenek walaupun tidak seberapa rapat
berbanding kakak aku nenek aku yang jaga

gambar 4 - aiman,awan,asyraf * superhero family
masing-masing ingin menonjol bakat yang tidak terpegun pun

gambar 5 - makcu,ehem-ehem,farah * nie mase try baju
aku dipakse oleh mereka pakai baju tu TAK SUKE

gambar 6 - aiman ditenangkan oleh umi *di Zoo Negara
mengamuk sebab aku la yang usik :D

gambar 7 - farah dan ehem-ehem
tunggu makcu aku try baju kami dah abes lame pun -__-""

gambar 8 - family kecil aku * tak cukup space untuk satu family
'aku lg' 'syafiq lg' 'fara lg' sume stok tong-tong

gambar 9 - barisan atas (ehem-ehem,fara,makcu,ati)
kecik tu baby
cangkuk macam nak berak tu syafiq

gambar 10 - nisa,ez,akid,ehem-ehem * Kem Bomba
ramai mase nie tak dapat cam sangat sebab sibuk memerah keringat


p/s - ehem-ehem = seseorang yang anda kenal

kenangan serius lol.

:: more more ::