: singgah dan comment :

yesterday - history
tomorrow - mystery
today - gift

:: sabut? ::

My photo
EA & MH . kajang . instagram - edayuanuar . ~ singgah dan komen dan share :)

:: melalak jum ::

::kelapa kelapa::

sharifah si bisu

hari nie bangun dengan perit nye tekak aku *sekali bisu !* waaaa... mmg best ble sakit tekak kalah keluar date *konon sinis* haha
aku terpakse ikot tips nie sbb aku dah macam orang bisu. ble bercakap alamat keluar la suara penyanyi rock *Ramli Sarip* aduh -__-"""
nie lah dy anda harus ingt kan saya tentang tips nie cause aku nie pelupe + degil :p

well~~~


  • Jangan mengambil makan sejuk, makanan begini hanya mengundang tekak anda menjadi lebih bengkak.
  • biasakan minum air suam, air asam jawa dan air limau kastur---air limau kasturi letak gula sedikit, sebab limau kan masam,asid--tak elok untuk orang gastrik * sharifah la tu* :(
  • jangan gosok gigi dulu...minum air suam dulu...ni untuk meredakan sakit tekak anda tu...air suam tau, bukan air sejuk...
  • jangan banyak berdehem... "ehem..ehem" pastu batuk-batuk--kalau sakit tekak terus minum air suam, kalau anda banyak berdehem--tekak akan bengkak dan boleh berdarah.aku dah rse cikit2..aduh !


  • aku dapat rasa macam takleh ikot je?
    sharifah = degil + pelupa *aduh* (T_T)
    ape-ape pun chayok sharifah :)

    mati aku :(

    bermerah jambu~~

    -- tudung 1 --

    yeh! terbukti mataku juling air disini alamak :(
    sebelah kecik sebelah besar.haha

    -- tudung 2 --

    semua gambar bajet..gahaha
    tudung 2 tu konon nye pakai utk kelas tghari nak tunjuk la kite balik bilik mandi..HAHA
    tapi betol la aku mandi tak tipu.

    saya tak secun awak maaf :D

    scrum ??

    video


    nie sekadar tunjuk je..bukan dari pro. players...
    sejarah dy arinie men kicker then de member aku sorang nie sepak t'pelanting kat kepale aku..sakit mmg sakit :(
    tapi tu sume pengalaman nnt sudah tua dah tak leh cmnie nnt orang kate buang tebiat nak mampus ! HAHA

    ENJOY :D

    stupid dream

    --kereta idaman saya--
    :D

    --mini austin--
    --pagani zonda R--

    --mini cooper--

    sesiapa yang dapat belikan saya kereta nie saya sayang dy sampai mati :)
    maklum~~sy bukan mata duitan hanya kata2..haha
    hanya org tertentu sahaja tau cmne excited nye aku ble nmpk kereta nie :)

    buat tak tahu pulak

    nie cerite psl kwn~~
    kalo bg y kenal aku dy taw la ape y aku ckp kan..hehe
    kisah nye bile 1 kawan betray kwn len. salah ke kte sebagai kawan nak protect kwn kte dri bahaye. mybe bg dy kte tak de hak. but pkir ckit nnt ape2 jd mak bpk kau cri kteorg sbb kteorg kwn ko. balik kepada protect aku n 1 kwn aku nie dah penah nasihat smpi pukul 3 pg dekat kwn aku sbb dy telalu menonjol kan dri lwn sne lwn sne.nampak nye usaha kteorg sia-sia dy kne taw U nie bukan skola menengah. ade popular and unpopular semua buat hal sendri tok memajukn dri sendri. if u try to be one npe tak kau try jd president fac. . confirm ko famous sbb takde orang undi ko..haha
    ok sekarang cte kau y tak berape bijak. kteorg niat nak nasihat kau tp kau tah ape- pergi tikam belakang kwn sendri. kau tak pikir ke akibat dy sampai begadoh kwn kau tu sendri. nmpk sgt ko tu selfish sgt2. cbe la kau fikir kan. kau tu student U takkan bende simple cm nie kau tak boleh pkir nak banding kn ngan aku nie tak pandai cm ko ckp org putih berhabuk. aku plak bekarat ! haha
    sekarang ko try kwn ngan kteorg mmg tak la. walaupun ko mtk maaf mmg kteorg maaf kn kteorg tak pulak sekejam kau an. tp kteorg dah tak dpt trime ko sebgai kwn kteorg. kau dah melampau. cbe la pkir kau bukan skali but dua kali betray kteorg. n sbb kau jgk aku hampir kehilangan kwn aku. pikir la ! skang kau nak baek2 ngan kteorg mmg tak dapat la. kau y cari pasal. pergi la kat kawan ko y ko sanjung sgt tu. keturunan2 kau :)
    aku berharap ko insaf la bab-bab tipu orang ni sudah-sudah la
    ko tak pikir plak bpe kali kau keluar ngn mamat tu siap holiday
    jgn pkir kteorg bodoh la. kau lagi bodoh tipu kteorg. tak pyh tipu kau ckp je kteorg tak alang sekurang-kurangnye bile mak bapak ko dtg tanye kteorg, boleh la jwb ank pakcik g keluar holiday. sudah-sudah la
    sekarang ko buat baek dpn org len layan kteorg baek supaye org len anggap kteorg y jahat. alah kteorg cikit tak dahaga dengan anggapan orang lantak nak ckp ape jji kteorg thu ape kterog buat :) jangan bermuka depan kteorg ia menbuatkan sy nak muntah depan awk !

    sampai sekarang ade 1 soalan tak terjawab ?
    ~~ape sebab ko buat sampai mcm tu?ko takk fikir akibat dy?

    merindui anda

    --ANDA TAW ANDA BEGITU COMEL--

    --APABILA DI USIK OLEH KU--

    --1 2 3 LOMPAT !!--

    --LIHAT MEREKA BERKAWAN--

    --MENGAPA BUDAK2 BEGITU COMEL--

    ---SUPERHERO SAYA-- :)

    snoopy






    sambut bufday yana di pizzahuT~~~
    cte nye bende tak rancang nak sambut coz bufday dy dah lepas mse dy pergi bandung aritu.
    so kre nye sambut nie dah belated la. so cte teros mse nak pergi tu kteorg pnye semangat nak sambut tp dak2 laki bpk lmbt tah ape mslh. ble kol ckp 'posto posto' tah ape tah. aku sendri tk phm. kteorg geram kteorg grk dlu. sampai gate dpn teros dorg ade. pastu grk teros pergi pizza tp aku bg alasan nak g topup..haha
    padahal aku baru nak pergi beli hadiah tok dy. haha.. akhir nya aku n shiela bli lampu tidur sbb hobi kwn aku sorg tu tdo..ahaha
    lps tu je pergi bli kek besar jgk la hiasan dy ade kon2 kecik ats dy..flavour coklet
    pas makan pizza pergi karoke. ade kwn aku tu jiwe sampai dy nyanyi ddk mebanting tulang mengeluarkn suara nya. y aku pulak sakit tekak coz pergi nyanyi lagu ziana zain 'madah berhelah'
    lepas tu aku pergi pasar tok menambahkn koleksi tudung aku..haha
    balik tu kteorg balik nek bas uitm bangge gler sbb tk penah nek lg. kteorg makan dekat redang coz sadin ttp. tak lame tu kteorg stat makan kek kteorg tggu je saat nak tepek kat mke bufday girl. kawan aku berjaya tepek an sikit pastu aku lak sambung pergi letak kon kecik tu kat hidung dy bpk comel cm snoopy. hahaha
    last2 aku jgk y kne tepek..
    bufday girl nie pulak ade 2 hp so dy tk bpe amek taw sgt psl hp dy y clcm last2 bdak2 laki nie amek hp dy n balut sebagai hadiah. nie dikte kan saving tahap cipan.hahaha
    aku di tepek krim sebagai pencuci mke baru :p
    YANA HAPPY BELATED BUFDAY same go to MAT !!!
    anda adalah kawan saya yang terbaek :)
    yana GILER !

    rugby


    utk pengetahuan korang aku masuk rugby utk koko. jgn nak pelik sangat kalo korang tengok aku memerah keringat dekat tengah padang tenggol tu. korang mesti pelik ape umi abh aku ckp. kebenaranya umi abh aku tak tahu menahu pasal nie kalo umi aku taw ibarat speaker vol. 10 ade dekat telinga aku nie. aku sorok dari umi aku. tiap kali aku telepon umi aku die tnye la 'rekreasi blaja ape' aku jwb ' blaja biase2 je' dan aku cepat2 tukar topik. haha.. umi aku ingat aku masuk rekreasi. bile pikir memang kelakar.
    balik kepada rubgy coach aku slalu cakap kteorg yg ppuan nie tak fit utk anta utk wakil 'mcm la kteorg nak sgt' -__-'' ~~~ tapi ble tengok kat laman rasmi MRU wakil team ppuan yg Malaysia hantar ade la dalam 2 3 orang yg jenis taf yg selebihnye sume yg standard sihat la. tapi sume jenis bahu bidang. ini membuktikan ppuan pun boleh ! ahaha
    coach ade bagi kerja cikit pasal padang rugby kalo korang nak taw tengok la. bukan nak cakap excited lebih cume menambah pengetahuan tak de la kaum adam memandang rendah pada kaum hawa konon nye kaum hawa nie hanya taw pasal hal rumah2.
    sume same . lelaki ppaun sume ade kekurangan dan sume ade kesalahan sendiri :)


    makan-makan






    ramai orang cakap tak aci la kalau orang tertentu je makan besar mase tahun baru cina. so kterog astu family makan sederhana je malam tu..hehe..
    nie la rupa kami pada malam itu :)
    masalah 1 - masa family aku gerak tak terpikir pulak y pakcik aku tu tak taw . bile dah sampai ke destinasi baru kteorg call tnye kat mne. yang best nye bile akak aku tanye ade dirumah tgh tgk tb. haha.
    so kteorg nie tahan la nafsu makanan di depan mate. masing2 diam sahaje. tak lame tu abah ku tewas dan berkata 'serang!!' dah macam ala cerita arwah p.ramlee pulak.
    separuh jalan kami dah semput kebetulan apkcik aku sampai dah membereskan semua makanan. y paling kelakr siap de tapau balik rumah lagi. dah la bawak bekas sendri. (kami orang kampung) :D
    masalah 2 - sedang sedap2 makan timbul satu masalah lagi. adek aku sorg nie tibe cakap 'umi sy nak belak'. memang masaah besar. akak aku y pergi teman. haha.
    ape2 pun family aku y terbaek :)
    gambar selebih nye tgk dlm FB ok :p

    :: more more ::