: singgah dan comment :

yesterday - history
tomorrow - mystery
today - gift

:: sabut? ::

My photo
EA & MH . kajang . instagram - edayuanuar . ~ singgah dan komen dan share :)

:: melalak jum ::

::kelapa kelapa::

14 hari bulan :(

. berjalan-jalan punya cerita .


cerita masa aku balik rumah. saya dan awak pergi berjalan-jalan. kawan awak pula mengajak keluar pergi mandi di bukit belacan. kalau nak katakan banyak kali dah kami berkunjung di sini bermandi manda. kali ini berlainan cikit kawan awak Akbar bawa kekasih hati nya Yani. secocok seronok aku melihat mereka. yelah orang kate same keturunan. Akbar nie boleh dikatakan berketurunan pakistan yang Yani nie pula ade iras-iras arab sikit. bak kata awak secocok hidung bertemu hidung.*kemain awak kalau bab perli orang ~ kenapa lah korang bergaduh. berbaik lah. jangan sia siakan hubungan korang hanya kerana Bandar Tasik Selatan. aku yang cuba basuh pun kena. maleh la lepas tu

kali ini kami pergi di situ di ganggu oleh kawan awak. suke benar bila ia dapat kacang cap jari yang Akbar belikan. kacang tu pula sepatut nya jadi umpan ikan-ikan kecil yang awak mahu tangkap. banyak juga ikan-ikan kecil ni. tapi aku tak pula tahu ape ke jenis ikan-ikan ni. hanya si dia sahaja yang tahu. aku pula jadi teruja menghancurkan kacang dan beri ikan-ikan ni makan. awak pula terlalu asyik dengan ikan-ikan ni sampai saya pun awak tak peduli. kalau tidak tak kan awak sanggup pergi buat kali kedua esok hari nya kerana ikan-ikan ni. sayang sangat kepada ikan tidak boleh berenggang agak nya. tahaha... tapi si dia suka kan binatang juga. dia membela arnab. aku dulu mahu juga membela arnab tapi kata umi ku arnab ni hancing sikit bau nya. jadi aku hanya membela ikan laga yang tidak kencing-kencing. tahaha.. baru-baru ni arnab dia beranak 5 ekor agak nya tapi tak kekal lama. aku baru ingat nak ambil satu. hm..

lepas je kami pergi bermandi manda singgah di kedai mamak mengisi perut sementara menunggu perancangan seterus nya. keputusan nya Akbar mahu balik dengan kekasih nya. saya dan awak pula cadang untuk bersiar-siar lagi. jadi kami pergi bermain bowling.

sebelum ni aku ada juga ajak bermain bowling tapi katanya tak gempak la lawan dah tahu siapa akan menang. tapi kali ni die pula ajak. aku terima sahaja sebab sudah lama tinggal permainan ni. tidak seperti si dia selalu juga dia ikut umi nya pergi bermain bowling. kami main 2 game. aku pakai bola no.10 bertanya pula si dia yelah berat katanya bagi seorang perempuan. tapi bola sepatutnya ikut berat badan kena stabil jadi aku nie tak nak besar pula awak tu lain berbeza la jadi nya. pada permulaan nya memang macam haram. tapi apabila sudah biasa dengan suasana di situ aku dapat strike 2 kali berturut. yeah ! si dia sangat marah. alasan bertuah je tu. dua2 game aku menang. pada masa tu aku sudah merasakan badan nya panas tapi katanya tiada apa-apa.
lepas bermain bowling kami pergi berkaroke. ni dah menjadi rutin si dia suka sangat bernyanyi mungkin mahu menunjukkan suara jantan nya. banyak juga lagu baru saya tahu melalui nya. tapi hari itu belalu dengan pantas tak sempat dan tak puas melihat muka awak. saya dan awak kini menunggu saat 14 hari bulan. lama tu katanya setiap hari. sabor jela. tersangat rindu akan masa itu. maafkan saya atas kesalahan saya. saya tak buat lagi . tersangat-sangat rindu kan awak cintakan awak :)


tolong la faham :(
tersangat la rindu

14 JULY 2011 :D

No comments:

Post a Comment

:: more more ::