: singgah dan comment :

yesterday - history
tomorrow - mystery
today - gift

:: sabut? ::

My photo
EA & MH . kajang . instagram - edayuanuar . ~ singgah dan komen dan share :)

:: melalak jum ::

::kelapa kelapa::

saving

. shampoo punya cerita .

dalam bilik aku nie kire sudah kehabisan shampoo. aku pula selalu memasing botol shampoo kepada SJ. katanye yang die punya sudah mahu habis. bila tiba masa aku nak shampoo time tu la shampoo tu kering adui. aku nak basuh rambut !

mula la adegan saving aku. aku juga pernah digelarkan seorang yang kedekut. bagi aku bukan kedekut cume nak saving untuk kemudian hari. aku mula menuang isi botol aku ke dalam botol shampoo SJ. bukan main lagi. jenama saja serupa tapi untuk ape saja lain-lain. aku punya untuk meluruskan rambut, SJ pula untuk menghitamkan rambut. aku punya warna kelabu ade kilat-kilat sikit SJ pula warna hitam bila aku pakai warna kelabu la yang keluar. haha..

nanti rosak rambut ? ape aku kesah memang rambut sudah rosak pun. bukan senang nak rosakkan rambut sekali sekala. SJ pula berkata "ala bukan rambut kau bertukar kaler pun nanti" haha.. sambil melihat cerita alice yang sudah berjuta kali die ulang. shampoo tu two in one pulak. bila pakai boleh luruskan rambut dan hitamkan rambut sekali. tak payah susah-susah memikirkan shampoo mana yang anda mahu pakai. takde la anda meluangkan masa yang lama di watson menyekat jalan aku saja :P

HAHAHA

ukur jalan ?

. webcam punye cerita .

jam menunjukkan tepat pukul 9 mlm. aku pula sedang sibuk membelek buku statistic dengan kepala yang kusut. tibe-tibe umi aku msj ~

"Gmail umi" singkat saja pesanan ringkas nya.

aku pun bergegas menefon umi bertanya hal sebenar. rupanya mahu ber webcam. rindu adik ye umi. aku pula tak dapat menembusi gmail dan membalas pesanan ringkas tadi dengan ~

"umi tak boleh yahoo je la" aku balas. tidak pula aku sebut ym takut tak reti pula die baca.

umi aku balas~ "Skype la senang" kemain urban umi aku rupenye.

bak kate SJ die sendiri tidak pandai menggunakan skype. haha.. aku pun ber webcam. pelik pula SJ melihat aku ulak-alik dengan mulut aku tidak berhenti berkata-kata. aku sudah rase seperti sedang mengukur jalan. haha.. dapat juga aku melihat umi aku. rindu teramat sangat. sayang kan umi maaf kan adik :(

naluri ibu lagi kuat dari naluri seorang kekasih .
die seperti tahu anak nye sedang bersedih T_T

happy to see u mother :)
u in my heart now. u are my boyfriend :D

nasi daging merah ?

. test punya cerita .

bermula senja aku memesan makanan untuk SJ yang sedar kelaparan di dalam bilik. nasi daging merah itu la masakan panas nya di dungung nie setiap hari. kerana terlalu lame menunggu siap aku cau balik bilik dan terus menuju ke bilik air untuk membersihkan diri. selepas siap mandi aku perhati shiela yang sedang menikmati daging merah nya dengan melayan cerita iron man artis kegemaran nya * robert downey Jr. aku pula mengeluh kerana test esok .

"kau test ape ?" SJ hairan.

"adela test Bel" dengan selambe aku menjawab. padahal aku dan dia amek Bel.

dalam beberapa minit baru SJ perasan bahawa die juge ade test Bel esok hari bersame dengan aku. aku pula baru teringat SJ juge mengambil subject Bel. haha..
begegas pula SJ melihat jadual nya dengan jari belumuran warna merah dan berkata ~

"yela doe aku ingat Bel lepas Qmt.haha.." dengan ketawa ala2 peter griffin.
nasib aku ingatkan die. kire aku berjasa la ye :p

pastu mula la adegan aku dan SJ predict ape akan jadi kalau aku tak ingat kan die. aku dan SJ suka berjenaka yang susah untuk orang lain faham. jadi tak payah cerita la kan. lepas tu aku buat fakta sendiri bahawa nasi daging merah yang SJ tiap2 hari makan itu membuatkan SJ menjadi seorang pelupa . haha...

SJ sudah mula gosok baju .
kalau aku tak bagitau die alamat pakai baju garis tengah la sayang .

HAHAHAHA

*asal aku tak bagitau je. padan muka

KIV ?

. keep in view .

new entry in same title . haha

nak cerita pasal kerja aku yang aku mintak hari khamis haritu. aku cari dalam mudah *belajar dari umi aku yang menuju mase depan. aku sudah ralat dengan menelefon orang untuk mencari kerja. selalu juga aku tolong akak aku mencari kerja dulu. nak pakai suare umi aku nanti bunyi macam tua pula datang kerja muda -___-'' .
jadi tinggal lah aku menjadi mangse takkan nak suruh abang aku yang bersuare ramli sarip tu pula. nanti die ingat bapuk datang bekerja. *kerja dilorong-lorong sudah penuh ?

ade la 2 3 kerat kerja. sedang metelaah mencari kerja dengan menggunakan bb SJ *biase la jalur lebar Uitm nie tak menembus laman2 tak patut :p
SJ jua turut serta mencari kerja. kalau susah sangat katenye kerja dekat hotel sudah. die ade pengalaman. tapi aku tak pulak. setakat serve2 makan ade la. tak silap encik tu nme azlan. gaye macam ala2 bos memaparkan iklan bukan main banyak. aku col tak berangkat mesej melayan pula die. SJ juga pelik dengan tingkah laku aku. katenye aku mesej untuk memujuk supaya dapat juge kerja tu. aku mesej tanye pasal kerja tu macam mane. lepas tu katenye KIV. aku membalas mesej kononnye faham akan ape die perkatakan. meraban pula aku mencari dalam google ape jadah KIV. haha..

rupanye keep in view. makne nye kena tengok dulu la. ape susah sangat bos kecik nie nak jelas kan. agak nye A++ dalam english education. aku tak la pandai mane BI *berkarat. aku pula mahu kerja sebulan saje. konon nye pancing bos kecik tu kawan aku akan sambungkan bile aku berhenti . haha.. . mane tak nye kedai nie ikut gaji hari *RM27. sejam 3. bagi aku abes cukup tu . kalau dikalikan dengan sebulan sudah masuk RM7++. kerja pun tak penat aku rase .tak pulak melayan kerenah pelanggan yang membuatkan aku terpakse bermuke ketat *botok bile kena maki dengan pelanggan sepanjang mase. masuk kerja pula dari pukul 10.00 am sampai 7.00 pm. tak payah aku la aku bangun awal2 untuk cuci tahi mate aku *kemain sayang. haha ..

aku harap dapat la kerja tu. malas aku nak cari lain dah. kalau tak dapat yang tu aku putus asa tidur bukak kilang mate la. haha.. tapi bos kecik nak tolong kate nye. harap2 dapat :)


insya-Allah amin :)

memikirkan kerja dari exam cait !

patin patin -___-""

seronok :)

semua datang dari shiela jacob :) TQ

mule nye cmnie aku baru balik dari makan dengan yana bru lepas tgk crymark :(
pastu sembang ngan umi aku pulak . hotel penuh !!

shiela mule kan kerja nya mengajak aku turun dari katil . lai lai lai *annoying
konon belajar mandarin . :p

rupanye die ade bawak pengerinting die so mule la mengerintingkan rambut aku yg sudah sedia ada serabut dah bergelora .
pastu complain rambut aku beminyak cait -___-''


tapi jadi tgk ~
sorry no full picture coz ehem2 .

then balik dari toilet pergi kerjakan kipas .
cuci kipas coz panas sgt . tp lagi pns ble takde kipas . basah jeruk !

semua kerana binatang . siot . anda menuju ke hidung sy yg tak mancung nie .
ape kau sengat ke ? da la tak mancung kau nak besarkn lagi .
sempat pulak shiela mendengar jeritan dan mengeluarkan kate2 * bukan aku !
sedang aku memanjat gunung* katil sambil cuci kipas boleh pulak binatang nie bergurau . aku lap die dtg dekat mse aku lari die lari kembar agak nye :)

mood aku blaja nk blaja eco tergendala . then shiela berkata " make up pulak jum "
aku yg sudah sedia ade panas dan tiada mood ikut saje kehendaknya .
hasilnya~


tak la sme dengan make up artis but well done shiela love it :)
haha .
sudah mule belajar eco fatin !!



ragbi NOT rugby

nak cerita pasal final co aritu mmg la seronok kan tp all the sudden aku n shiela dpt taw kne submit kerja individu b***$*** la .
takde spe bgtaw pun . damn !
aku takut spoil pointer je . then spnjg ragbi aku bebel . shiela sruh stop . lepas tu dy pulak bebel rsau . haha
itu satu hal . satu lg pasal bju co .
kteorg admit mmg tertggu2 baju tu coz warne dy cantik .
but spoil baju tu ejaan dy .


ragbi NOT rugby !

ape hal . mra betul . dah la dpt lmbt . ade yg tak dpt . ape pnye sistem la .
slow b. lembab lah !
nie sbb bayar lmbt . golongan lelaki yg ske lengah2 byr . haish !
ssh bekerja dengan lelaki . langsung tak bg kerja same taw nye perli orang .
ape kau ingt mke kau cukup bagus nak kritik orang ! pi ra mabuk !
* aku taw la aku tak berape lawa . tp still .
behave la cikit beb . korang tak sedar sikap korang tu mejengkelkan dah macam peliharaan redang je aku tgk . haha
lain kali ble org present dgr la brade . ble aku sruh demo len ko buat len .
kalo sekali silap takpe nie 3 kali silap . nak ckp ko tengin tp ko wakil U . pelik .
observe la sendri ! repair dgn segera !

balik tu aku mra sgt sbb bnyk mslh last2 aku ckp
"argh sume nnt balik jatuh longkang ! laknat "
shiela " bapak kejam gler "
HAHAHAHHAHA

pelik pelik la

nie lagu terbaru aku dengar skang .
cool sgt sgt .
love you TOP !!


video



jahiliyah

nak cerita pasal aku zaman dlu2 .
nme aku de bnyk .
che pah . fatin . dayu . sharifah *kalangan beliau je pgil . atien *current name
aku penah di gelar gangster aku tak taw psl ape bg aku , aku rse biase tp org pgil len .
maybe sbb kelakuan aku .
nie aku dlu .
observe sendri :p



ramai yang cakap macam lelaki tp aku tak kisah jji aku taw aku siape .
tp betul jgk . kwn aku smpi tak knl nie spe . dy boleh ckp bf aku . men gler !
nie mse aku kerja DD tak fikir fesyen lg taw nye kerja saje . haha
tu dlu sekarang dah cm biase . *la sgt
nie sekarang .
aku repair sikit demi sedikit :)
not fully repair :p



abang telekom smpi mra aku cte psl aku dlu . dy ckp jgn jadi cmtu lg .
kita hidup pandang ke hadapan .
yang belakang tu jadi kan pengalaman . pengajaran :)

semua !!

MAAFKAN AKU :)
bername sharifah fatin idayu bt syed anuar .

kepada ~~~
siti noor liyana . shiela jacob .
miss syuhada . miss hidayah . miss syazwani . madam ru . coach rugby . sir eco .
AC120 2D .
skola menengah JLN TASEK,IPOH - BBB *kelas 4 & 5 amanah .
skolah rendah ROMPIN,PHG - TASEK .
paar . hana . anis . shad . ma . Dll
ez . ain O . ain K . yamul . efa . akid . fath . amira . anne . Dll

TERSAYANG !
terutama syafiq * maafkan fatin slh kamu jgk :P
farah . asyraf . aiman . awan . makcu .
maafkan kakakmu . ske membuli adeknye .
pendy . nuar * cpt le nk ank sdare bru nie . mak long . qo'a . pa d seisi keluarge
ati . udin . akram . baby . yana . noni . kak long . syamir . abg cik . irfan .
ahmad zaki romdhoni b. mohamed daud . dan sekeluarge .

MY PARENT !
syed anuar b. syed norddin .
zainon bt. aripin .
maafkan anakmu menyusahkan bonda dan ayahanda nye selalu .

IN MEMORY !
zainab * ma
syed norddin .
anis suraya :)
semoga roh nya di cucuri rahmat amin !
al-fatihah ......

KEBENARAN NYA !
sye sayang anda semua :)

percaye atau tidak

seorang gadis yang tabiat nye tidur hari ini telah mule belajar !!

ALHAMDULILLAH !!

tu pun satu topik je maturity date n so on..

but still . aku mule sedarkan diri *sebelum nie tak sedar diri . haha~~

aku rse dah boleh skor dlm topik nie . *nie jela len tara taw lagi

doakan sharifah bekekalan begini !! AMIN !! :P



rindu

baru baru nie aku ade call abah aku .
kate nye adik aku *aiman demam .
bile kuar pasal demam . teringat banyak bende .
kalo nak taw dulu aku "besar" serius tak tipu .
tapi disebabkan demam mse aku darjah 6 seminggu aku tak mkn so jd "kecil" .
tu satu cite . tapi sekarang aku makin membesar kembali . hendak balik kebentuk asal agk nye . haha~~~
satu lagi kisah abg aku .
mse dy demam dy ske merepek . tahap gaban .
aritu pakcik aku dtg ruma nk buat lesen . mse dy demam tu dy mengigau ckp kena byr saman 1 juta ! sbb tak lepas test kete..HAHAHA !! sengal
kelakar kan ..
y adik aku tu aku tak risau sgt dy kalo demam sihat je same je kenakalan dy tak berubah :)
jage diri sayang !!
rindu family aku :(

nyanyi punye hal

hari ini malu tahap gaban !
kelas bel yg sgt mencabar aku .
kes nye aku tak bawak kamus ke kelas bel hari tu .
mule2 miss dah terlepas pandang aku tp dy boleh sebut pulak nme aku tnye kamus mne ?
KANTOI !
kesan nye adalah hari ini aku kena menyanyi .
lagu aku pilih grenade by bruno mars * fav singer
btw thanx to all acd 2d pd hari ini membuat sy girang .
TQ !
kepada anda yg merakam terima kasih dan ini hasil nye ...
1
2
3


video

:: more more ::