: singgah dan comment :

yesterday - history
tomorrow - mystery
today - gift

:: sabut? ::

My photo
EA & MH . kajang . instagram - edayuanuar . ~ singgah dan komen dan share :)

:: melalak jum ::

::kelapa kelapa::

terubat



. bukit belacan punya cerita .

semuannye tak dirancang. kelmarin aku baru jumpa kawan aku sorang nie. nama aku bagi kat sini A. baik orangnye cuma muka sahaja nampak garang. bak kata si A muka sahaja ganas tapi hati ade taman. si A boleh pula mengajak aku pergi mandi air terjun. aku pula jenis layan je kalau aku ada masa terluang. plan kemain gerak pagi pukul 10 tapi pergi ke destinasi pukul 3. punya la lame berapa gelas air dah si A minum. minum pula air red bull kononnye penambah tenaga. si A nie suka berjenaka die suka membahan orang mangsa keadaan dia mase tu aku dan seorang lagi kawannye B. si B nie keturunan pakistan. aku tak tahu kenapa sejak-sejak nie aku berkawan dengan darah pakistan. bos kakak aku pun berkuturunan begini. pelik....

penat tu memang la tak dapat dinafikan. tapi sanggup pula si A berulang-alik angkat aku dengan si B. sebab takde pengangkutan. pergi hanya bertiga. tapi port yang si B bawak taknak jauh lagi. hujan sudah mula lebat. mandi dengan air yang deras memang best. dari pagar depan kena berjalan kaki bayaran masuk RM1. masa tu bermula lah aku sebagai mangsa buli. mereka boleh berlari tinggalkan aku. ape besar punya haram. si B pula seronok menyimbah air ke muka aku sampai aku lemas sedangkan tak masuk lagi dalam air. sebelum balik aku terjun buat kali terakhir. aku nie buas sikit orang nye :p

malam tu ada sesuatu terjadi yang mengubat segalanye
terima kasih kepada si B dan si A
bersusah payah bawa saya berjalan-jalan

alhamdulillah ade orang masih menerima saya
sedangkan awak tahu semua apa yg terjadi :)

2 comments:

  1. dayu...bukit belacan dkt ngn uma aku weyh!

    ReplyDelete
  2. hah? biar betul !!! hahahaha tak tau adui

    ReplyDelete

:: more more ::